Rebecca Ferguson Är The White Queen

Svenska Rebecca Ferguson har huvudrollen som drottning Elizabeth i brittisk-amerikanska tv serien “The White Queen“, baserad på Philippa Gregorys bokserie om Rosornas krig.

Serien är inne på säsong 1 och första avsnittet premiärvisades den 16 juni 2013 i UK. The White Queen har fått fina omdömen(7,5/10 på IMDB) och handlingen börjar 1464 och fokuserar på tre kvinnor och deras maktstrider: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort och Anne Neville. England har legat i ett tronföljdskrig i nio år och två grenar av samma släkt, Huset York och Huset Lancaster strider om tronen. Rosornas krig anses vara det blodigaste kriget i engelsk historia.

Serien spelades in i Belgien och flera kända byggnader i Brygge och Gent ska föreställa platser i London och andra ställen. Nu är det bara att vänta på att någon svensk kanal köper in serien och det lär säkert bara vara en tidsfråga. Serien sänds för tillfället på BBC One och amerikanska Starz.

Fotnot: Svenska Rebecca Fergusson(f.1983) började karriären som Anna Gripenhielm i TV serien Nya Tider och har medverkat i filmerna Strandvaskaren och fina En Enkel Till Antibes(som ni kan läsa om HÄR). Rebecca Ferguson spelar just nu in Hercules: The Thracian Wars, där hon filmar mot bland andra Dwayne Johnson, John Hurt och Ian McShane(Deadwood)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *