Magic City

Jag halkade av en slump, skulle man kunna säga, in på TV serien “Magic City” till en början tyckte jag inte den var så värst, medioker helt enkelt. Men första säsongen av en serie brukar handla om att introducera karaktärerna och man ska lära känna miljön och tiden där människorna verkar och allt ustpelas. Men när allt satt sig och speciellt när säsong två avverkat ett par avsnitt så blev det riktigt, riktigt bra. Serien kan närmast beskrivas som en mix av Mad Men och Boardwalk Empire och utspelar sig i slutet av 50-talet i Miami strax efter revolutionen i Kuba.

Där får vi följa Ike Evans (Jeffrey Dean Morgan) som är ägare till Miamis mest glamorösa hotell, Miramar Playa. För att få verksamheten att gå runt har han tvingats till en uppgörelse med maffiabossen ‘The Butcher’ Ben Diamond (Danny Huston), som gått in med pengar och blivit minoritetsägare i hotellverksamheten.

Här får vi följa alla inblandade; personal, ägarna, gäster och alla som har en anknytning till hotellet, Snyggt förpackad i tidsenlig anda. Serien finns både på Viaplay och HBO Nordic för intresserade. Det här är som sagt en riktigt bra serie som tar rejäl fart under säsong 2. Men lika bra som Mad Men och Boardwalk Empire är den inte, men nästan. Här är ett par smakprov, först en recap för säsong1 och sedan en trailer för säsong 2.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *