Cate Blanchett Briljerar I Woody Allens Blue Jasmine

Cate Blanchett briljerar i Woody Allens nya drama “Blue Jasmine” och det pratas redan om en Oscar för den australienfödda skådespelerskan. Cate Blanchett tillhör en av mina absoluta favoritskådespelerskor och hon har Oscarsnominerats fem gånger tidigare och 2004 vann hon en Oscar för bästa biroll som Katharine Hepburn i “The Aviator“. Nu kan det alltså komma en till…

Blue Jasmine kan ni läsa mer om och se trailer till i inlägget Woody Allens Nya – Blue Jasmine. Efter sina fantastiska äventyr i London, Barcelona, Paris och Rom återvänder Woody Allen denna gång till USA, med New York och San Francisco som Skådeplats. I Blue Jasmine spelar Cate Blanchett överklassfrun Jasmine som får se sin sociala prestige, Chanel-dräkterna och lyxlivet smulas sönder då äktenskapet med den rike affärsmannen Hal (Alec Baldwin)upplöses efter att han anklagas för bedrägeri i mångmiljardklassen. Jasmine flyr New York och anländer desperat och chockad till San Francisco för att bo med sin syster Ginger (Sally Hawkins) som arbetar i en mataffär. Det blir en enorm kulturkrock men också en möjlighet för systrarna att se närmre på de problem de båda brottas med.

Blue Jasmine får Sverigepremiär den 23 augusti 2013. Filmen hade Världspremiär i går den 26 juli och den får lysande omdömen och Cate Blanchett får sina bästa recensioner i karriären.
I det här inslaget från ABC berättar Cate Blanchett om Blue Jasmine och arbetet med Woody Allen. Pust…Är hon inte helt underbar? 🙂

Distributör: Scanbox Entertainment.
Biopremiär: 23 augusti 2013.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *