Dennis Farina

Det går inte att låta det passera utan notis, den utmärkta skådespelaren Dennis Farina avled efter sjukdom häromdagen och en framgångsrik karriär nådde vägs ände. Farrina började en gång i tiden sin yrkesbana som polis och tog med sig dessa erfarenheter in i skådespelaryrket när han 1981 debuterade med “Gatans Lag“. Sedan följde en uppsjö av klassiska filmer där Dennis Farrina satte sin prägel, vem känner inte igen hans nuna, där filmer som “Get Shorty“(1995), “Saving Private Ryan“(1998) och mycket underhållande “Snatch“(20009 sticker ut i den digra produktionen.

För att hedra Dennis Farina och hans skådespelargärningar presenterar Cinemaholics ett klipp från hans sista film, dramat “The Last Rites of Joe May“. Där gör Farina ett av sina sista och starkaste framträdanden som Joe, en småtjuv som alltid trott att en härligt öde väntade honom runt varje hörn. Sjuklig och på ålderns höst inser han att framgången aldrig kommer att komma. Filmen kan även ses som ett kärleksbrev till Dennis Farinas älskade hemstad Chicago. Här är Dennis Farina in action…


Kommentarer

Dennis Farina — 2 kommentarer

  1. Hans mest klassiska roll måste ändå vara som Jimmy Serrano i fantastiska Midnight Run mot De Niro och Charles Grodin…

    Men har missat Last Rites of Joe May, ska snoka upp den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *