Premiär För Succeserien The Paradise

Den har tagit britterna med storm och är minst lika populär som Downton Abbey och Barnmorskan I East End. I kväll, söndag 21 juli, får vi i Sverige också för första gången stifta bekantskap med brittiska succeserien “The Paradise“. Så alla ni som gillar serier och brittiska kostymserier i synnerhet, missa inte den här godbiten! Gör lite gofika och som britterna säger, put the kettle on, kryp upp i soffan och njut. Seriestart 21.00 på kanal 1. Den första säsongen består av 8 avsnitt som kommer visas på söndagar med avslutning i september.

Glädjande nog så har BBC beslutat sig för en fortsättning och inspelningarna av säsong 2 har precis börjat.

Serien bygger på Émile Zolas roman Au Bonheur des Dames, men här tilldrar sig handlingen i Newcastle 1875 och det allra första varuhuset i norra England, The Paradise. Dit kommer Denise, flickan från landsbygden och får anställning i varuhuset. Här är seriens grundsynopsis samt trailer:

Den unga Denise Lovett kommer till storstan för att jobba i sin farbrors klädaffär. Men butiken är på väg att gå omkull, konkurrensen från det nyöppnade varuhuset The Paradise är för svår. Denise lyckas få anställning på The Paradise, som drivs av den stilige och våghalsige John Moray.
Denise är ambitiös och begåvad, men tvingas snabbt lära sig att navigera mellan maktkamper och intriger, samt uppmärksamheten från ägaren Moray. John Moray är beroende av Lord Glendenning för finansiering av varuhuset. Glendennings dotter, Kathrine, har beslutat att gifta sig med Moray och i denna ambition framstår Denise som ett tydligt hinder.

Kvällens första avsnitt bjuder på följande…” Nyanställda Denise gör sitt bästa för att anpassa sig på det glamourösa varuhuset The Paradise och uppmärksammas snart av Moray, den karismatiske ägaren. Moray har stora planer på att expandera verksamheten, men till vilket pris?

Foto och filmklipp: BBC.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *