Enders Game

I Science fiction rullen “Enders Game” befinner vi oss i en nära framtid och en fientlig ras kallad Formics har attackerat Jorden. Om det inte vore för den legendariske hjälten Internationella Flottans Kommendör Mazer Rackham (Ben Kingsley), så skulle allt ha gått förlorat.

Under förberedelserna inför nästa attack, tränar den mycket respekterade generalen Hyrum Graff (Harrison Ford) och den Internationella Militären endast de bästa unga talangerna för att hitta den framtida Mazer. Ender Wiggin (Asa Butterfield), är en blyg men mycket intelligent pojke, som rekryteras till eliten. När han börjar på krigsskolan visar det sig att Ender snabbt och lätt löser enormt svåra utmaningar samtidigt som han utmärker sig och vinner sina kamraters respekt. Ender utses snart av Graff till militärens nästa stora hopp och han flyttas upp till Kommendörsskolan. Väl där tränas han av Mazer Rackham själv för att kunna leda sina soldater i ett storkrig vilket kommer att bestämma Jordens framtid och rädda den mänskliga rasen.
Filmen är baserad på den bästsäljande, prisbelönta novellen Ender’s Game. I övriga roller även Hailee Steinfeld, Viola Davis samt Abigail Breslin.
Powered by Preview Networks

Distributör: BVI / Disney (SE-Cinema)
Biopremiär: 8 november 2013


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *