Säsongsavslutning På Nonnatus Hous

I kväll söndag den 7 juli 20.50 på SVT 1 tar barnmorskorna och nunnorna på Nonnatus House i East End farväl för den här gången. “Barnmorskan I East End“(Call The Midwife) lockar 1 miljon tittare varje söndag och börjar nå samma popularitet som “Downton Abbey“, I England följs den av 10 miljoner britter.

Men fans av den här serien och genren i allmänhet behöver inte misströsta. Som Cinemaholics skrivit om tidigare är säsong 3 och julspecialen under inspelning, så vi kommer att få mer av barnmorskorna och deras äventyr framöver. Ni som gillar engelska dramaserier av det ‘gamla slaget’ får nu hålla er två veckor. Söndagen den 21 juli har SVT:s nästa storsatsning premiär, brittiska dramaserien “The Paradise“. Här bjuds vi i klassiskt brittiskt dramamaner på intriger, romantik och viktoriansk praktfullhet på det första engelska varuhuset, The Paradise. Så söndagarna är räddade ett par månader framåt. 🙂 I inlägget The Paradise kan ni läsa mer om den serien och få en liten sneak peak.

Men i kväll är det som sagt tack och adjö för den här gången av Barnmorkorna i East End och vi kommer att bjudas på det här i det sista avsnittet för säsongen…

Chummy och Noakes möter nya utmaningar när de åter slår sig ner i Poplar. Fred strålar av lycka när hans gravida dotter, Dolly, och hennes lille son Anthony kommer för att bo hos honom. Jennys egen anledning till glädje kommer i form av potentielle kavaljeren Alec, en vän och kollega till Jimmy. Men världen omkring Poplar förändras i rask takt och gamla byggnader ska rivas för att ge plats åt nya höghus. Snart hotas även nunneklostret“.

Foto: BBC.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *