Coco – Livet Före Chanel

I inlägget tidigare om Audrey Tautou och sevärda filmer med henne så glömde jag en annan riktigt bra film, Oscarsnominerade “Coco – Livet Före Chanel“(Coco avant Chanel), det biografiska dramat om modeikonen Coco Chanel. Nu är jag inte speciellt modeintresserad, men jag gillar historiska filmer och här får vi se Audrey Tautou göra en fantastisk rollprestation utöver det vanliga som den legendariska modeikonen Coco Chanel. En film som i mitt tycke har det mesta och som rekommenderas varmt…och gillar man både mode och historiska kostymfilmer, då blir det fest! Själv köpte jag den på bluray rea för endast 49 riksdaler.

Från fattigdom till välstånd och haute couture:Se historien om Coco Chanel. Hennes resa gick från ett barnhem på den franska landsbygden till Paris finaste societetskretsar. Kreativiteten formligen sprudlade och hon var både varietésångerska, sömmerska, samhällsrebell och modeikon. Benoît Poelvoorde och Alessandro Nivola spelar de rika och eleganta män som var besatta av den mångsidiga Coco Chanel, vars stil och visioner inspirerades av mode och passion och gav den moderna kvinnan ett nytt, utmanande utseende, klädsätt och liv“…

Distributör: SF Film.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *