Therese D

Jag har gillat Audrey Tautou och hennes uttrycksfulla agerande ända sedan jag såg henne i klassikern “Amelie Från Montmartre“. Den har ni väl inte missat? I inlägget Screen Test kan ni läsa mer om den filmen och se ett klipp från den audition hon gjorde, 24 år gammal. En annan härlig rulle med hela frankrikes lilla älskling är “Nathalie“, som ni kan läsa mer om i inlägget Nathalie En Pärla.

Tredje filmen jag rekommenderar med Audrey Tautou blir Atlantic Films DVD/Bluray utgåva av “Therese D“, Claude Millers drama från 2012 om en mycket stark och för tiden okonvetionell kvinna, ett passionerat och bitterljuvt kostymdrama med en briljant Tautou i huvudrollen.

Frankrike, sent 1920-tal. Den unga och fritänkande Thérèse gifter sig med grannen Bernard Desqueyroux och får leva ett liv i överflöd på deras gemensamma, gigantiska gods. Men den luxuösa tillvaron förvandlas snart till ett fängelse för den rastlösa Thérèse. Hon drömmer om ett fritt liv i Paris, och blir allt mer besatt av att frigöra sig från äktenskapets bojor“.

Distributör: Atlantic Film.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *