Hundraåringen Som Klev Ut genom Fönstret Och Försvann

Det är inte mycket till trailer, men vi får i varje fall ett 30 sekunders filmklipp från “Hundraåringen Som Klev Ut genom Fönstret Och Försvann” dramakomedin om Allan Karlson som efter ett långt och händelserikt liv hamnar på ett ålderdomshem i tron att det blir hans slutstation. Problemet är bara att hans hälsa fortfarande är utmärkt och dagarna blir därför alldeles för trista. När firandet av Allans hundrade födelsedag närmar sig, vilket Allan själv inte är det minsta intresserad av, tar han chansen och flyr sin tråkiga vardag och försvinner sedan iväg på mängder av äventyr.

I rollen som Allan Karlsson ser vi Robert Gustafsson och att han kan göra ‘gamla gubbar’ med bravur det vet vi från otaliga sketcher. Han agerar här tillsammans med två andra komiker av klass, Johan Rheborg(som här spelar Tage Erlander) och Mia Skäringer, regisserar gör Felix Herngren. Slutresultatet får vi se på juldagen, den 25 december 2013. Det är väl ingen vild gissning att det här blir årets stora publikmagnet kring julhelgen, lapp på luckan är väl att tippa.

Som de flesta vet så bygger filmen på boken Hundraåringen Som Klev Ut genom Fönstret Och Försvann av Jonas Jonasson, från 2009. Boken såldes i drygt 600 000 exemplar under 2010 och hamnade snabbt på förstaplats på pockettoppen. Parallellt med de äventyr Allan råkar ut för efter rymningen berättas även Allans livshistoria, fylld med andra äventyr. Han äter middag med den blivande presidenten Harry S. Truman, liftar med Winston Churchill, åker flodbåt med Chiang Kai-sheks fru och vandrar i flera månader över Himalaya. Så vilket synopsis och vilken möjlighet till en bra film, det ska bli spännande att se hur Felix Herngren och ensemblen förvaltar det här.
Powered by Preview Networks

Distributör: BVI / Disney (SE-Cinema)
Biopremiär: 25 december 2013.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *