War Horse

Det skulle ta en hel dag att sitta här och rabbla upp alla filmer Steven Spielberg har producerat. Schindlers list, Saving private Ryan, Tv serierna Band of brothers och The Pacific och nu senast super 8 och TinTin är bara en liten del av hans digra produktion. Nu ökar han på skörden med en kommande äventyrsklassiker(?) i form av War Horse. Filmen får Sverige premiär den 24 februari 2012 och är på hela 146 minuter. Ett storslaget äventyr ala Spielberg att vänta, även om förhandsrecensionerna beskriver filmen som aningen för lång och att känslan för karaktärerna inte riktigt når fram. På IMDB har War Horse för tillfället betyget 7,6/10
Distributör: Walt Disney Pictures.

Synopsis i korthet:

“Året är 1914 och Joey, ett vackert föl med ett distinkt kors på nosen säljs till militären och blir inkastad i kriget på västfronten. Med hans officerare på ryggen rusar han mot fienden och bevittnar skräcken med striderna i Frankrike. Men trots all förtvivlan med alla gravar når Joeys mod fram till soldaterna och han hittar både värme och hopp. Men hans hjärta slår för Albert, farmarens son han en gång lämnade. Igenom första världskriget följer vi War Horse och ser hur han förändrar och inspirerar människor som han möter på vägen – både i brittiska kavalleriet, tyska soldater och en fransk bonde och hans dotterdotter…”

Trailer till War Horse från rstvideos trailerarkiv.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *