På seriefronten

På seriefronten intet nytt…nej det kan man inte säga för nu kommer storserierna slag i slag. Mad Men vevar på och börjar nå slutet av säsong 6 och där kommer det en säsong 7 våren 2014. SVT kör “Barnmorskan I East End” och där är man inne på avsnitt 5 av 8 redan i kväll 20.55… Hela det lilla samhället förenar sina krafter i förberedelserna inför den årliga sommarfesten. Det kommer även en julspecial och en säsong 3.

Barnmorskan hinner nätt och jämnt ta semester innan SVT fortsätter sin satsning på brittiska kvalitetserier med höjdarserien “The Paradise” där handlingen är förlagd till 1870-tal. I centrum står landsortsflickan Denise Lovett som 1875 anländer till Newcastle för att jobba i sin farbrors drapeributik. Premiär blir det söndag 21 juli.

I augusti kör tredje säsongen av den populära westernserien “Hell On Wheels” i gång igen och vi får återigen följa Cullen Bohannons farliga resa västerut och hans strävan att lägga sitt oroliga förflutna bakom sig.
Och som jag mämde tidigare så är det dags för säsong 4 av Boardwalk Empire den 8 september.

SVT repriserar just nu 3 säsongen av populära Downton Abbey och i oktober får vi fortsättningen på deras äventyr i 8 nya avsnitt och en julspecial i säsong 4.
Så nog finns det att göra framöver om man gillar film och serier, men närmast ser jag mest fram emot tisdag 18 juni och tredje och avslutande delen av den tyska fantastiska miniserien Krigets Unga Hjärtan och där rycker Röda Armén fram på alla fronter och snaran dras åt.

Fotnot: På bilden ser vi Joanna Vanderham som Denise i The Paradise. Foto: BBC.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *