Diana – Teaser Trailer

Få kungligheter har fascinerat så som brittiska prinsessan Diana. Hon föddes som Diana Spencer den 1 juli 1961 och var första hustru till prins Charles. Precis fyllda 20 år blev Diana prinsessa av Wales när hon gifte sig med Charles den 29 juli 1981 i Sankt Pauls-katedralen i Westminster Abbey. Det blev ett sagobröllop som hade en global tvpublik på över 750 miljoner tittare, men redan efter 10 år började äktenskapet knaka i fogarna och efter många turer hit och dit blev det skilsmässa, som vann laga kraft den 28 augusti 1996.

Diana erhöll en klumpsumma om 17 miljoner pund mot att hon lovade att aldrig uttala sig offentligt om skilsmässouppgörelsen och om hon nu aldrig riktigt gick hem hos prins Charles och det brittiska kungahuset så gjorde hon det hos det brittiska folket, som tog henne till sitt hjärta. Men hennes liv skulle sluta i tragedi…

Sent på kvällen lördagen 30 augusti 1997 lämnade Diana och mannen som utpekats som hennes pojkvän, Dodi Fayed, Hôtel Ritz vid Place Vendôme i Paris och färdades längs floden Seines norra bank. Kort efter midnatt den 31 augusti körde deras Mercedes-Benz 600 SEL in i tunneln under Place de l’Alma, samtidigt som de förföljdes av nio franska paparazzi-fotografer i olika fordon och en motorcykelburen kurir. Vid tunnelns början slog deras bil i den högra sidan av tunneln och flög över den tvåfiliga vägen över till vänstra sidan av tunneln och frontalkrockade med den trettonde pelaren som håller uppe taket. Medan prinsessan och hennes medpassagerare låg svårt skadade i bilvraket fortsatte fotograferna att ta bilder. Diana räddades, vid liv, från bilvraket och efter försök att stabilisera henne på platsen fördes hon med ambulans till sjukhus. Trots upprepade försök att rädda hennes liv, var hennes inre skador för omfattande och hon avled tidigt på morgonen den 31 augusti 1997.

Som ni ser på bilden ovan på 2 gånger Oscarsnominerade Naomi Watts, tagen av Laurie Sparham, så har man lyckats helt okej med porträttlikheten och hon kommer säkert göra bra i från sig som Diana, fantastisk skådespelerska som hon är. I filmen “Diana” får vi följa hennes två sista år och hennes hemliga affär med hjärtkirurgen Hasnat Kahn efter skilsmässan från prins Charles. Sverigepremiär är det den 4 oktober 2013 och SF Film distribuerar. Här är det första filmmaterialet från filmen, en teaser trailer…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *