Barnmorska På Kollisionskurs Med Tre Kronor.

Ja, så illa är det! Säsongspremiären av “Barmorskan I East End“(Call The Midwife) kolliderar med finalen i hockey VM och även om Östersunds stolthet är avstängd för lite bensprattel, så väljer jag Hockeyn och ser barnmorskan i efterhand.

När man är fan av brittiska serier som speglar en svunnen tid, så blir det julafton när uppskattade dramaserien om Jenny Lee, som arbetar som barnmorska i 50-talets London, drar i gång med andra säsongen igen. Förra sommaren visades säsong 1 och för några veckor sedan julspecialen. Följer ni den här länken så kan ni leta er fram och hitta allt om serien.
Barnmorskan i East End baseras på Jennifer Worths bästsäljare, och så här såg det ut när Jenny Lee gjorde entre i East End och TV rutan…

När nu andra säsongen tar vid så är året 1958 och syster Jenny Lee firas på sin födelsedag av hela Nonnatus House. Men plikten kallar och nästa dag får hon en ny patient som är fast i ett våldsamt och destruktivt äktenskap. Under tiden befinner sig Trixie och Evangelina i en högst ovanlig situation ombord på ett svenskt fraktfartyg där kaptenens dotter precis ska föda. Kaptenens dotter spelas av svenska skådespelaren Zandra Andersson som bland annat tidigare spelat huvudrollen i filmen Prinsessa. Och doktor Turner prövar den senaste smärtlindringen, lustgas. Det dröjer inte länge förrän alla födande kvinnor vill testa den.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *