Krigets Barn

Kanadensiska “Krigets Barn“(Rebelle) Oscarsnominerades för bästa utländska film och har premierats vid flera andra filmgalor.

I hela tio år kämpade kanadensaren Kim Nguyen för att få Krigets Barn gjord. Efter närmast ändlös tid med research och intervjuer med barnsoldater för att kunna berätta sin historia ur deras perspektiv, lyckades han få finansiering av sin film. Men det visade sig vara mödan värt. Filmen har blivit en av årets mest hyllade med en Oscarsnominering för Bästa utländska film, Silverbjörnen i Berlin och dessutom storslam med otroliga 10 Genie Awards (Kanadas Oscar), bland annat för Bästa film. Sammanlagt har filmen redan vunnit 29 utmärkelser världen över.

Filmen utspelas i ett fiktivt land i Sahara, men är inspelad i Demokratiska republiken Kongo. Det var också där som Kim fann Rachel Mwanza. För honom var det väldigt viktigt att det var en flicka som gjorde huvudrollen, eftersom filmer om krig oftast är berättade ur mäns perspektiv.
Powered by Preview Networks

Distributör: Studio S Entertainment.
Biopremiär: 24 maj 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *