The Man Who Shot Liberty Valance

Som jag nämnde tidigare, att om man gillar westernfilmer får man ofta blicka tillbaka då det sällan kommer något bra nytt. En gammal klassiker väl värd att se är “The Man Who Shot Liberty Valance“(Mannen Som Sköt Liberty Valance) från 1962. Där har man tussat ihop två stora westernlegender, James Stewart och John Wayne i en drygt 2 timmar lång film, klassad som en av de bästa i sin genre. För regin står en annan legend, John Ford.
Mannen Som Sköt Liberty Valance finns sedan förra sommaren även på Bluray från Paramount, och den utgåvan bör finnas i samlingen hos varje westernfanatiker.

Jimmy Stewart spelar den klumpige, men charmige storstadsadvokaten som är fast besluten att befria det hederliga samhället Shinbone från dess värsta plågoande: Liberty Valance. Som om inte det vore nog, ser vi även den störste stjärna som någonson hanterat en revolver i en av rollerna: John Wayne. Allvarlige Stewart och barske ranchägaren Wayne är dessutom intresserade av samma kvinna. Den ena får boven, men den andra får kvinnan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *