Pedro Almodóvar’s I´m So Excited

Pedro Almodóvar’s film “I´m So Excited” öppnar sommarens filmfestival i Los Angeles den 13 juni. Los amantes pasajeros som är den spanska titeln är en komedi om en blandad grupp människor som hamnat i en prekär situation ombord på ett plan på väg till Mexico City, då ett tekniskt fel äventyrar livet för alla ombord på Peninsula Flight 2549. Maktlösheten inför faran framkallar en inre rening hos besättning och passagerare och tiden fylls med sensationella bekännelser som hjälper dem att glömma ångesten för tillfället.
I rollerna finns bland andra Antonio Banderas och Penélope Cruz, som Almodóvar använt sig flitigt av på senare år.

Säga vad man vill om Pedro Almodóvar, men han väcker i varje fall känslor, antingen gillar man hans filmer eller så tycker man att det är skräp och en del tycker att han är världens mest överskattade regissör. Personligen springer jag inte benen av mig för att se hans filmer, men det finns guldkorn som t.ex “Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” och “Att återvända” som är klart sevärda. Temat för hans filmer är det spanska kynnet som skildras med mörk humor och med ingredienser som religion, sexualitet, åtrå och familjeliv. Så här kan det se ut i en Almodóvarfilm…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *