Rush

Gillar man motorsport kan Ron Howards kommande action-dramabiografi “Rush“, Vara något. Howard ger oss berättelsen om Niki Lauda och crashen 1976 som nästan tog hans liv. Lauda fick ansiktsskador och förlorade sitt ena öra. Bara några veckor efter olyckan satt han bakom ratten och tog upp kampen mot bittre rivalen James Hunt, om världsmästartiteln.

Det ska bli intressant att se hur stort utrymme Sveriges Ronnie Peterson ges i filmen. Han var vid tiden en av de största stjärnorna i F1 cirkusen. Peterson avled 11 september 1978 efter en våldsam krasch den 10 september 1978 på Monzabanan i Italien.
Som Nikki Lauda ser vi spanske skådespelaren Daniel Brühl och som James Hunt agerar Chris Hemsworth. Sverigepremiär är det den 27 september 2013

Fotnot: Det var James Hunt som drog Ronnie Peterson ur hans brinnande bil efter kraschen vid starten av Italiens Grand Prix 1978. Hunt lämnade formel 1 efter Monacos Grand Prix 1979.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *