Elysium

Ge folket vad de vill ha! Ja och det verkar vara Science Fiction, för filmerna i den genren verkar vara populära hos filmmakarna för tillfället. I dagarna har “Oblivion” med Tom Cruise premiär och framöver kommer “Star Trek Into Darkness“. Nästa actionhjälte till rakning är Matt Damon i Neill Blomkamps Sci-Fi rulle “Elysium“. Filmen har för övrigt Jodie Foster i en av rollerna och det kan vara hennes sista film i karriären, då hon på Golden Globe galan flaggade för att nu får det vara nog efter dryga 40 år i filmbranschen. Debuten gjorde hon 1969 i Doris Day Show.

I Elysium befinner vi oss drygt hundra år fram i tiden, 2154. De rika och välbärgade bor på en rymdstation och de inte så lyckligt lottade är kvar på en förstörd jord. Räddare i nöden blir Matt Damon(Max) som tar på sig ett uppdrag att öka jämställdheten en aning, genom att föra människorna till den rena och icke korrumperade planeten Elysium.
Sverigepremiär för Elysium är det den 9 augusti 2013 och Sony Pictures distribuerar. Här är trailern och Matt Damon in action…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *