Vart Tog Meg Ryan Vägen ?

Meg Ryan har försvunnit från rampljuset. Om det är permanent och hon lagt filmkarriären åt sidan, eller bara tar en planerad time out återstår att se, men faktum är att hon inte gjort en film sedan 2009.

Meg Ryan var som störst under 90 talet och under perioden 1993-1998 spelade hennes filmer in över 1 miljard dollar. Under 2000 talet har det mest blivit lågbudgetfilmer och inhopp i enstaka TV serier, som i “Simma Lugnt Harry” 2009. Men under 90 talet var hon som sagt en superstjärna och hela världens lilla älskling i en rad romantiska komedier, ofta mot goda vännen Tom Hanks. Tre filmer har de gjort tillsammans, “Joe Och Vulkanen“(1990), “Sömnlös I Seattle”(1993) och “Du Har Mail“(1998).

Andra filmer i karriären att nämna är: “När Harry Mötte Sally“(1989) filmen som fick alla kvinnor att beställa in samma mat som Meg, på restaurang. 1995 möttes hon och Kevin Kline i romantiska komedin “French Kiss” och 2001 var det Hugh Jackmans tur att njuta av Meg Ryans gunst i trevliga fantasy filmen och romantiska komedin “Kate & Leopold“, den filmen nominerades till en Oscar och är den senaste av värde hon medverkat i. Jag gillar även dramakomedin “Hanging Up” från år 2000. Den har konstigt nog bara 4,4/10 på IMDB, men är i mina ögon riktigt bra. Där spelar Meg Ryan mot Diane Keaton och Lisa Kudrow i en underhållande film där tre systrar tvingas ta ansvar för en döende far som de aldrig riktigt gillat.

Men den stora succen är som alla vet , den ultimata romantiska komedin Sömnlös I Seattle som nominerades till 2 Oscars. Sonen till en man som nyligen misst sin älskade hustru, ringer in till en radioshow och önskar en ny partner åt sin pappa. Det hör Meg Ryan i bilradion och blir gripen…efter många turer så möts de äntligen i den klassiska slutscenen högst uppe i Empire State Building

Fotnot: Sömnlös I Seatlle kommer i sommar att släppas för första gången någonsin på Bluray.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *