Under Construction…Och Carrie Trailer Premiär

Cinemaholics är uder construction, som det så vackert heter. Som ni märkt har det dykt upp nya saker i kolumnen till vänster, och mer blir det. Det kommer att fyllas med material allt eftersom, vilket gör att det vissa dagar kan bli lite si och så med uppdateringarna, men nått inlägg per dag lär det bli…

Som det här, “Carrie” trailer premiär med superlöftet Chlöe Grace Moretz. Den gamla skräckthriller klassikern från 1976 med Sissy Spacek som Carrie dammas av i en ny version med Sverigepremiär den 18 oktober 2013. Då 1976 var det Sissy Spacek som var den unga stjärnan(27 år vid tillfället) och hon Oscarnominerades för sin roll. Är det någon som ska göra om den bravaden så är det 16 åriga superlöftet Chlöe Grace Moretz, det är nästan kriminellt att någon kan begåvas med sådan extraordinär talang.

Vi får väl se om man lyckas upprepa succen av kultklassikern som nominerades till två Oscar när det begav sig. Handlingen känner ni väl till?…

Carrie White är ett blygt mobbningsoffer som blir konstant förödmjukad av sina klasskamrater och av sin mamma Margaret, en överreligiös fanatiker med vanföreställningar. Mobbningen byggs upp till sin höjdpunkt under balnatten då Carrie visar sig besitta oanade telekinetiska krafter och slår tillbaka med full kraft mot dem hon anser har skadat henne.

Jag tycker att trailern är riktigt, riktigt bra och lovar mera. Här finns alla ingredienser, typiska för genren, som kan locka massorna till biograferna. Intrigen är ju både klassisk och intressant, en kuvad och mobbad flicka reser sig ur askan och ger igen…det är payback time. Och med dagens teknik spars det inte på specialeffekterna. I rollen som den djupt religiösa och störda mamman till Carrie, ser vi 4 gånger Oscarnominerade Julianne Moore. Dags för Carrie in action…

Distributör: SF Film.
Biopremiär: 29 november 2013.
Tidigare inlägg om Carrie finns HÄR.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *