Maffigt Intro

Maffigare intro till en TV serie än det till “Titanic Blood And Steel” får man leta efter. Vi håller precis på att titta igenom serien här hemma och har hunnit avverka 7 avsnitt av 12 och det måste sägas att den är betydligt bättre än jag väntat mig. Titanic: Blood & Steel är berättelsen om byggnationen av en legend, och de många liv den påverkade under den 3 år långa byggtiden. För de förmögna investerarna var det en dröm. För medelklassen som övervakade projektet var det en utmaning. Men för arbetarklassen som byggde det, var Titanic början på en revolution. Med Irland under brittiskt styre och med de protestantiska och katolska motsättningarna i bakgrunden, så var Titanic mer än ett skepp … det var en symbol för ambition, hopp och enande.

Det här är en snyggt producerad TV serie med spännande intriger, där vi samtidigt får en liten historielektion. I centrum står Mark Muir en amerikatränad ingenjör och irländsk immigrant som anställs av finansmannen J.P Morgan för att arbeta med konstruktionen av Titanic. Han är katolik men utger sig för att vara protestant, annars skulle han aldrig fått jobbet, och hans rätta namn är Marcus Malone född i Belfast. På sitt arbete träffar han den italienska, katolska immigranten Sofia Silvestri, och de blir förälskade. Under byggandet av Titanic ökar spänningarna mellan den underbetalda arbetarklassen och den rika eliten, varvet Harland och Wolff vill kapa kostnader och använda billigare material, arbetarna vill bilda en fackförening, kvinnorna kämpar för rösträtt i sufragettrörelsen och kravet att Irland ska bli fritt från England blir allt starkare.

Titanic Blood And Steel är en riktigt trevlig och underhållande miniserie som jag tycker knyter samman en Titanicsamling. Nu väntar jag bara på en film eller serie där vi får följa dem som övelevde förlisningen. Jag slänger in Titanic Blood And Steel under kategorin DVD/Bluray tipset, för det här bör ni inte missa om ni i allmänhet är historisk intresserad och i synnerhet intresserad av Titanic.
I det tidigare inlägget Titanic Blood And Steel kan ni läsa mer om serien samt se trailern. Här är det pampiga introt…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *