Barnmorskan I East End Specialavsnitt

Alla ni som följde “Barnmorskan I East End“(Call The Midwife) förra sommaren får vakna till på långfredagen, då sänder SVT Julspecialen som föregår säsong 2. Avsnittet är extra långt, 75 minuter och startar klockan 18.15 på kanal 1.

Behöver ni en resume och titt tillbaka för att hänga med i svängarna, så handlar serien om den nyutexaminerade barnmorskan Jenny Lee som våren 1957 anländer till Londons East End för att påbörja sin karriär. Efter att hon kommit över den första chocken över att hennes nya hem, Nonnayus House, är ett kloster snarare än ett privatsjukhus, blir hon snart fullt upptagen med sitt nya jobb. Att bo med nunnor och arbeta i ett område fullt av färgstarka karaktärer. Genom Jenny Lees ögon upplever vi så väl sorgerna som glädjeämnena som följer med att vara barnmorska. Följer ni den här länken så kan ni leta er fram i inlägg som berättar det mesta om säsong 1.

Här är handlingen för julspecialen, samt trailern:

Det är Jennys Lees första jul på Nonnatus House och barnmorskorna har fullt upp i vanlig ordning. När ett spädbarn hittas övergivet utanför klostret, så samlar grannskapet sina krafter för att ta hand om den lille och spåra upp hans mamma. Jenny blir involverad i mysteriet med en äldre kringdrivande kvinna, Mrs Jenkins. För nygifta Chummy väntar utmaningar i arbetet med barnens årliga julspel


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *