A Black Man In The White Baseball…

A Black Man In The White Baseboll, ja så ser verkligheten ut i Brian Helgelands biografiska sportdrama “42“. Filmen centrerar kring basebollspelaren Jackie Robinson som bröt Major League Baseballs (MLB) rasbarriär när han som den förste färgade spelaren någonsin skrev på och debuterade för Brooklyn Dodgers 1947. I rollerna återfinns bland andra Chadwick Boseman och Harrison Ford.

Jackie Robinson inträde i den vita sporten baseball väckte stor uppmärksamhet och han sattes under stor press från både allmänheten och andra spelare. Rasismen från alla håll var inte direkt oblyg och Robinson tvingades demonstrera oerhört mod och självdisciplin, med vetskapen om att minsta incident kunde innebära slutet på karriären. Jackie Robinson levde mellan åren 1919-1972. Redan debutsäsongen blev han utsedd till årets rookie och MVP i National League 1949. 1962 valdes han in i Baseball Hall of Fame.

Biopremiär i USA den 12 april 2013, svenskt datum ej ännu fastställt. I ett tidigare inlägg kan ni läsa mer om filmen och se trailer 1. Här får ni trailer 2…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *