TV Serien Copper

Hängde ni med i actiondrama serien “Copper” som gick på SVT nyligen och gillade vad ni såg? Ja, det kommer en fortsättning. Säsong 2 är precis avklarad i USA och förhoppningsvis köper SVT in även den.

Copper utspelar sig under western tiden och när Kevin Corcoran återvänder från inbördeskriget upptäcker han att hans fru är försvunnen och dottern död. Samtidigt som han försöker ta reda på vad som hänt arbetar han vid Metropolitan police i New York, i den mer eller mindre laglösa stadsdelen Five Points. Året är 1864 och Corcoran tar sig an fall bland såväl stadens växande immigrantbefolkning som bland överklassen. Tillsammans med kollegorna Maguire och O’Brien möter han dagligen en brutal verklighet…

Som sagt det finns en säsong 2 av Cooper, en serie som jag tyckte var riktigt bra. Spännande och med trovärdiga karaktärer i en tid där lagen ännu inte fått grepp om medborgarna. Serien innehåller 10 episoder per säsong och är BBC Amerikas första egenproducerade TV serie.

Ska man döma av betygen på IMDB så tar det rejäl fart under säsong 2, där varje avsnitt har över 8/10 i betyg, mot första säsongens 7,4/10 för hela serien. Som Kevin Corcoran ser vi Tom Weston-Jones och i säsong 2 ställs han inför samma problem som tidgare. Five points är fortfarande ett dårhus ano 1865 och unga män dör och försvinner i en alarmerande takt. Kevin Corcoran och hans män gör allt för sätta stopp för vansinnigheterna och sätts även under press från myndigheterna. Nu får vi hoppas att SVT sätter fart på inköpen…

BBC Amerika.


Kommentarer

TV Serien Copper — 2 kommentarer

    • Tyvärr är Copper inte utgiven med svenskt text ännu, men den borde ju vara på gång.
      Fungerar det med engelsk undertext så finns de två första säsongerna på Discshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *