Mad Men Säsong 6

Snabbare än någon kunnat ana börjar det närma sig säsongspremiär för AMCs dramaserie “Mad Men“. Vi har nu nått säsong 6 och första avsnittet premiärvisas i USA den 7 april och i Sverige får vi vänta till veckan efter, då kanal 9 kör i gång serien söndagen den 14 april. Det finns anledning att ta några glädjeskutt för alla som följer den prisbelönade och kritikerrosade serien.

Mad Men utspelar sig i 1960-talets reklamvärld i New York. Det är en värld fylld av ambitiösa och hänsynslösa män och kvinnor som gör allt för konsten att sälja. Vem du är och vad du tycker spelar ingen roll. Det handlar bara om hur du säljer sanningen. Här är en pprewiev av vad som komma skall…

På Cinemaholics finns det mycket om Mad Men och har ni glömt lite av turerna i Mad Men och behöver en resume, eller kanske inte alls sett serien tidigare, kan ni ta en titt på ”Mad Men In Seven Minutes”……”USA 1960, det är en gyllene tidsålder. Kvinnorna hade precis bara börjat frigöra sig. Lugnande mediciner och preventivmedel är på frammarsch. Och god etik, rökfria miljöer, sexuella trakasserier och etnisk mångfald hör till framtiden.
I centrum för handlingen hittar vi Don Draper (Jon Hamm) och hans arbetskollegor på Sterling Cooper Advertising Agency. Draper är det största namnet i reklamvärlden och en lika stor kvinnorkarl. Samtidigt som han går från styrelserum till sovrum kämpar Draper för att hålla sig kvar på toppen. Vem du är och vad du tycker spelar ingen roll. Det handlar bara om hur du säljer sanningen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *