Oscar Till Malik Bendjelloul

Inte helt oväntat vann Malik Bendjelloul en Oscar för bästa dokumentärfilm med sin film “Searching for Sugarman“. Filmen är en berättelse om Sixto Rodriguez, som upptäcktes i Detroit på 60-talet, och väntades bli sin generations absolut största. Istället gick han under jorden, det ryktades till och med om självmord, men ett bootlegex av hans album dök upp i Apartheidregimens Sydafrika där han blev ett enormt fenomen.

Natten innehöll inga större överraskningar utan det mesta gick som förväntat. Ben AfflecksArgo” vann för bästa film. Bästa regi för “Life Of Pi” kapade Ang Lee åt sig mitt fram för näsan på förväntade vinnaren Steven Spielberg. Jennifer Lawrence fick äntligen sin Oscar för sin utmärkta prestation, den kvinnliga huvudrollen i “Silver Linings Playbook“, och snubblade när hon skulle upp på scenen. Daniel Day-Lewis fick välförtjänt en Oscar för bästa manliga huvudroll, som president Abraham Lincoln i “Lincoln“. Anne Hathaway sjöng och agerade till sig en Oscar för bästa kvinnliga biroll i musikalen ”Les Miserables“. “Django Unchained” vann två Oscars, Quentin Tarantino fick sin statyett för bästa Originalmanus och Österrikaren Christoph Waltz vann för andra gången i karriären en Oscar för bästa biroll, som den fantastiska karaktären, tyske bounty huntern Dr. King Schultz.

För utförligare information och samtliga vinnare, kika gärna in på oscar.go.com. Vill ni se galan i sammandrag så har ni chans i kväll, som vanligt på bästa sändningstid för alla som ska upp tidigt dagen efter, 22.55-00.55 på kanal 5.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *