Tarantino’s Tough Guys

Quentin Tarantinos filmer kännetecknas av en rapp och effektiv dialog, ofta med långvariga och speciella samtalsämnen, samt en raffinerad och intensiv handling kryddad med ett koppel av udda, sköna karaktärer. Våldsamt är det också, och så här säger han själv om våldet i sina skapelser: ”jag är ingen galning. Jag tycker bara att våld är en av de roligaste grejer man kan skildra på vita duken, våld är väldigt filmiskt. Jag har inga moraliska betänkligheter vad det gäller att visa brutala scener,det är helt enkelt bara en del av min ”hjärn-vokabulär” när jag tänker hur jag vill filma.” Nio filmer som är riktigt sevärda har han producerat hitills och den senaste “Django Unchained” är så nära ett mästerverk man kan komma. Om ni har dålig koll på Tarantinos filmer, men blir lite nyfiken så finns hans bluray box att tillgå, Tarantino 8 Film collection Blu-ray och den rekommenderas varmt.

Här nedan får ni ett klipp, Tarantino’s Tough Guys, från många av hans klassiker samt den ultimata, vid det här laget välkända dansen, från Pulp Fiction, med John Travolta och Uma Thurman i sitt esse på dansgolvet…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *