Den Ofrivillige Fundamentalisten

Thrillern “The Reluctant Fundamentalist“(Den Ofrivillige Fundamentalisten) är Mira Nairs filmatisering av Mohsin Hamids internationella bästsäljande roman om en framgångsrik pakistanier i USA som efter 11 september drabbas av omvärldens fördomar. I rollerna ser vi bland andra Riz Ahmed, Kate Hudson, Liev Schreiber och Kiefer Sutherland. Filmen har tidigare visats på Göteborgs filmfestival och får den 10 maj 2013 officiell Sverigepremiär. Här kommer ett kort synopsis, trailer och lite bilder…

Den unge pakistaniern Changez kom till USA som en mönsterimmigrant: elituniversitet, prestigejobb på Manhattan, en älskad flickvän och eleganta vänner. Men efter den 11 september förändras allt och Changez märker att det finns starkare band än pengar, makt och kanske till och med kärlek.

Distributör: SF Film.
Biopremiär: 10 maj 2013.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *