Bridget’s Back

Har ni undrat över vad Bridget Jones haft för sig sedan vi såg henne sist. Till hösten får vi svaret då författaren Helen Fielding för Bridget till dagens London och en helt ny fas i hennes liv. Fieldings tredje bok om Bridget Jones släpps i november och det är ingen vild gissning att den kommer ligga i topp på listorna, då de tidigare två böckerna tilsammans sålt i 15 miljoner exemplar i över 40 länder. Men hur blir det nu med en tredje film?…

Det är mycket hysch hysch kring den tredje filmen om Bridget Jones och hennes öden och äventyr. Det man gissar är att Bridgets äventyr nummer 3 kommer att börja spelas in i år ,men man har blivit försenade på grund av manusproblem. Arbetsnamnet för filmen är “Bridget Jones Baby“, och blir i så fall en film som kommer att återförena Renee Zellweger, Colin Firth och Hugh Grant och i de fortsatta äventyren får vi följa Bridgets väg in i fyrtioårsåldern. Ett tänkbart scenario är: Vem är pappan, blir det Mark Darcy eller kommer Daniel Cleaver ha ett ord med i bilden?

Från början var det tänkt att Paul Feig(Bridesmaids) skulle regissera filmen, men han lämnade projektet förra året efter meningsskiljaktigheter med produktionsbolaget Working Title. Peter Cattaneo (The Full Monty) har tagit över taktpinnen som regissör och Fielding får hjälp med manus av David Nicholls.

Första filmen som kom 2001, “Bridget Jones Dagbok“(Bridget Jones’s Diary) blev en mäkta hit och spelade in 282 miljoner dollar. Filmen har hög igenkänningsfaktor och många kvinnor kände sig allierade med Bridget Jones och valfärdade till biograferna och den här gången fick man även med sig sina män utan protester. Tvåan som kom 2004, “På Spaning Med Bridget Jones“(Bridget Jones: Edge of Reason) blev inte en lika stor succé men spelade in fina 262 miljoner dollar.

Längtan efter en uppföljare har varit stor hos Bridget Jones fansen under flera år och nu med en baby på väg och de möjligheter det ger i manusskrivandet är även förhoppningarna stora på en mycket bra film. Slutligen får vi Hoppas att Hugh Grant har blivit nöjd med manus vid det här laget. Han hade en del synpunkter tidigare och var rejält missnöjd och på väg att hoppa av projektet.
Grant’s publicist flaggade dock för att Hugh Grant själv var riktigt angelägen om att Bridget Jones Baby blir av. Cinemaholics håller tummarna för att vattnet går snart och vi får ännu en Bridget Jonesfilm att njuta av. Fram till dess får vi roa oss med detta klipp, Bridget The Bunny…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *