Johnny Depp I Ny Gangsterfilm

Johnny Depp har skrivit på kontrakt för att spela Boston gangstern Whitey Bulger, som under ett decennium var i topp på FBIs lista över mest eftersökta brottslingar, innan han greps i juni 2011. Åtalspunkterna omfattade bland annat 19 mord. Depp teamar upp, för första gången på 16 år, med producenten av Donnie Brasco, Barry Levinson. Titeln på filmen blir “Black Mass“.

Titeln är tagen från Dick Lehr och Gerald O’Neill’s bästsäljare med samma namn, som kom ut 2001. Levinson kommer att stå för regin och manus skrivs av debutanten Mark Mallouk. Inspelningarna börjar i maj 2013.

Cross Creeks VD, Brian Oliver, är exalterad över, som han säger, ha lyckats knyta världens största filmstjärna Johnny Depp och Oscarvinnaren, regissören Barry Levinson till projektet. Cross Creek har arbetat med ideer kring Black Mass enda sedan de fick rätigheterna till boken 2005 och ser nu fram emot att äntligen få den här fantastiska historien upp på vita duken.

Berättelsen kommer att handla om det faktum att gangstern Bulger rekryterades som informatör åt FBI, som använde honom i sina försök att ta ner den italienska maffian. I utbyte mot information fick Bulger FBI:s beskydd, och utnyttjade det för att bli Bostons mäktigaste gangster. 1994 blev Bulger tipsad av sin tidigare FBI kontakt om ett väntande åtal, och gick under jorden. Han var i stort i sett försvunnen under 16 år tills han greps i Kalifornien 2011. När medierna slutligen exponerade Bulgers band till FBI, resulterade det i en av de värsta skandalerna i byråns historia.

Fotocredit Johnny Depp: Angela George.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *