And The Oscar Goes To… David O. Russell…

Regissören David O. Russell har en Oscarsnominering sedan tidigare. Den kom 2011 för “The Fighter“, där han nominerades till Bästa Regissör. I år har han 2 nomineringar för högaktuella “Silver Linings Playbook“(Du Gör Mig Galen), filmen som har hela 8 Oscarsnomineringar och Russell är nominerad till priset för bästa manus och bästa regi.

Det är inte helt osannolikt att David O. Russell får gå hem med en Oscarsstatyett. Till priset för bästa regi blir nog de tuffaste utmanarna Ang Lee (Berättelsen om Pi) och Steven Spielberg (Lincoln). I manuskategorin, Bästa Manus Efter Förlaga, Fightas han mot ”Argo”, ”Beasts of the southern wild”, ”Berättelsen om Pi” och ”Lincoln”.

Hård konkurrens således om den prestigefyllda Oscarstatyetten. Hur intresset för film startade som ung hemma i New York berättar han här för Scott Feinberg, i en 34 minuters video. Riktigt intressant faktiskt, reklamen innan videon, får ni stå ut med. 🙂

Fotocredit David O. Russell: David Shankbone.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *