Hemmabio – The Words

En del av helgen har ägnats åt Nobel Entertainments utgåva av romantiska dramat “The Words” och jag blev glatt överraskad. Jag hade väntat mig en svårtillgänglig film och visst, den kräver en del av betraktaren.

The Words är en smart, lurig historia där fiktion blandas med verklighet och det förflutna smälter samman med nutiden. Här krävs det koncentration och håller man fokus så bjuds man på en härlig film med bra skådespeleri, där specieelt Bradley Cooper, som Rory Jensen, får vissa vilken duktig skådespelare han är. The words utspelar sig över tre tidsepoker, med äregirighet, skuld och dåligt samvete som tema.

Den unge författaren Rory Jensen kämpar med författarskapet men framgången vill inte komma. Han blir ständigt refuserad, dock med goda vitsord. Talangen finns där, men inte mer än att han är en i mängden. Lyckan vänder dock efter att han fått en gammal portfölj i present av sin fru. I portföljen ligger ett gulnat, slitet manus som Jensen läser igenom. Han häpnar över den fantastiska berättelsen och kopierar den rakt av, och slår igenom med den nya stora amerikanska romanen. Han blir det litterära USA:s älskling och pengarna strömmar in som aldrig tidigare, men snart kommer det förflutna i kapp honom…

The words är en film med en gripande story och flera bottnar, där berättelsen om “The Old Man”, elegant spelad av Jeremy Irons, skulle kunna bli en egen film. Filmen rekommenderas varmt, speciellt om man har förkärlek för romantiska dramer. Betyget blir 4/5 och den hamnar under kategorin DVD/Bluraytipset.

Skådespelare:Dennis Quaid, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Jeremy Irons, John Hannah, J.K. Simmons, Olivia Wilde, Ron Rifkin.

Distributör: Noble Entertainment.
DVD/Bluraypremiär: 6 februari 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *