Chocolat

En av Lasse Hallströms bättre filmer tycker jag “Chocolat” är. Filmen från år 2000 nominerades till 5 Oscars och både Peter Stormare och Lena Olin får samsas om utrymme med härliga skådespelare som Alfred Molina, Juliette Binoche, Judi Dench och Johnny Depp. Cinemaholics lägger Chocolat under kategorin DVD/Bluray tipset och bjuder på 2 klipp från filmen…

Året är 1959 och i en idyllisk liten katolsk stad på den franska landsbygden går livet sin gilla gång. Tills en dag då den vackra, livsbejakande Vianne Rocher och hennes dotter Anouk gör entré och väcker den slumrande staden till liv. På torget mitt emot kyrkan – samlingsplatsen för alla goda medborgare – öppnar hon en exotisk chokladbutik. Stadens borgmästare, den fördomsfulle och konservative greve de Reynard, ser dock Vianne som ett djävulens sändebud, ditsänd för att inleda hans plikttrogna medborgare i frestelse och moraliskt förfall. Att hon dessutom har fräckheten att öppna sin butik mitt under den pågående fastan gör knappast saken bättre. Men hennes charm och sagolika choklad får de traditionsbundna och principfasta invånarna att en efter en falla för frestelsen. När sedan den hemlighetsfulle unge mannen Roux och hans manskap lägger till med sina husbåtar vid flodens strand önskar borgmästaren att Viannes chokladbutik var hans enda problem.“…


Your FavoriteChocolat

— MOVIECLIPS.com


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *