Filmtips…

I bland kör man fast och hittar ingen film att se. Då brukar jag plocka något av Minnesotabröderna Joel och Ethan Coen, de grabbarna kan berätta en historia och de rör sig hemtamt mella olika genrer.

I klippet nedan radas det upp en trave Coenklassiker, filmer som innehåller både humor, spänning och action, och som går hem vilken dag som helst i veckan: “The Hudsucker Proxy, aka Strebern”(1994)…”True Grit“(2010)…”Barton Fink“(1991)…”Fargo“(1996)…”Raising Arizona“(1987)…”O Brother, Where Art Thou?“(2000)…”Blood Simple“(1984)…”No Country For Old Men“(2007)…”The Big Lebowski“(1998)…”Burn After Reading“(2008)…”Intolerable Cruelty“(2003)…”A serious Man“(2009)…

…Och efter att ha sett alla dessa Coenklassiker, men ändå inte fått nog, ja då kan man stilla sitt lystmäte den 17 maj 2013, då brödernas nästa film har Sverigepremiär. “Gambit“, där Colin Firth spelar museiintendenten Harry Deane som försöker lura den förmögne konstsamlaren Lionel Shahbandar, spelad av Alan Rickman, att köpa en förfalskad Monet-målning. Till sin hjälp tar Dean en till synes lättmanövrerad PJ Puznowski från Texas(Cameron Diaz) och sedan är cirkusen i gång. Inlägg om Gambit, med trailer hittar ni HÄR.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *