Lincoln Featurette: The Look

Steven Spielbergs storfilm ”Lincoln” fick hela 12 Oscarsnomineringar och tog därmed hem flest nomineringar av alla. LINCOLN är nominerad i följande kategorier:

BÄSTA FILM – Steven Spielberg och Kathleen Kennedy, producenter
BÄSTA REGI – Steven Spielberg
BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL – Daniel Day-Lewis
BÄSTA MANLIGA BIROLL – Tommy Lee Jones
BÄSTA KVINNLIGA BIROLL – Sally Field
BÄSTA MANUS EFTER FÖRLAGA – Tony Kushner
BÄSTA FOTO – Janusz Kaminski
BÄSTA KOSTYM – Joanna Johnston
BÄSTA KLIPPNING – Michael Kahn
BÄSTA ORIGINALMUSIK – John Williams
BÄSTA SCENOGRAFI – Rick Carter och Jim Erickson
BÄSTA LJUDEFFEKTER – Andy Nelson, Gary Rydstom och Ronald Judkins

I Lincoln får vi följa den amerikanske presidentens sista omskakande tid i Vita Huset. I en nation som är svårt splittrad av krig gör Lincoln allt för att stoppa inbördeskriget, förena landet och avskaffa slaveriet. Med stort mod och redo att göra allt som krävs, även bryta mot lagen, vet Lincoln att hans beslut under denna kritiska tid kommer att vara avgörande för kommande generationers liv. Tidigare inlägg om filmen: Lincoln TeaserLincoln TrailerLincoln TV Spot Värnar DemokratinLincoln – Obama.

Lincoln, som har Sverigepremiär den 25 januari 2013, är en lång film på hela 150 minuter. Men förvänta er ingen actionfilm, för då kommer ni bli besvikna. Förutom de första minuternas inledande krigsscener så är Lincoln en långsamt berättad dialogdriven historia. I det intressanta bakom kulisserna klippet nedan berättar bl.a Steven Spielberg och fotoansvarige Janusz Kaminski att man ville belysa människan Abraham Lincoln och att man var noga med att skapa den rätta tidsandan…

Distributör: 20th Century Fox Movies.
Biopremiär: 25 januari 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *