Lore

Krigs thrillerdramat “Lore” belönades under Stockholms filmfestival med priser för Bästa film, Bästa skådespelerska, Bästa foto och Bästa musik. Den 8 mars 2013 får fler chans att se filmen som vunnit otaliga priser på filmfestivaler världen över, då den har svensk biopremiär. I rollen som Lore ser vi unga(f.1993) fyndet Saskia Rosendahl, som vi lär få höra talas mer om i framtiden. Lore bygger på Rachel Seifferts bok The Dark Room och regisseras av Cate Shortland.

Vem kan man lita på när hela ens liv varit en lögn?
Adolf Hitler är död och de allierade har tågat in i Tyskland. Men för 15-åriga Lore och hennes fyra syskon har kampen bara börjat. Övergivna av sina föräldrar beger sig syskonskaran tvärs över den krigshärjade landsbygden och genom stadsruinerna för att söka skydd hos deras mormor, men i en värld utan propaganda vet tredje rikets arvtagare inte längre vad de ska tro på. När vägarna korsas med juden Thomas ställs Lores uppfostran på spel. Cate Shortlands Lore är en känslodrabbande överlevnadshistoria där förintelsens mörka hjärta utforskas från förlorarsidans perspektiv.
Powered by Preview Networks

Distributör: Njuta Films.
Biopremiär: 8 mars 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *