Emperor

Historiska krigsdramat “Emperor” är en gripande berättelse om kärlek och heder, inspirerad av verkliga händelser. Andra världskriget är slut, Japan har kapitulerat och General Douglas MacArthur blir in facto härskare av ett främmande land. Han anställer en expert på japansk kultur, Bonner Fellers, för att utreda frågan som hänger över hela landet, ska den japanska kejsaren, Hirohito, dyrkad av det japanska folket men anklagad för krigsförbrytelser, straffas eller skonas. Fångad mellan politiska intriger och sitt eget passionerande sökande efter den mystiska lärare som först lockade honom till Japan, kan Fellers vara säker på att hans agerande kan komma att ändra historien för två nationer, samt för honom själv.

Emperor regisseras av Peter Webber, som tidigare gjort “Flicka Med Pärlörhänge“(2003) och “Hannibal Rising“(2007). I rollen som General Douglas MacArthur hittar vi Oscarvinnaren(“Jagad“) Tommy Lee Jones och som Bonner Fellers, Matthew Fox. USA premiären är preleminärt satt till den 3 augusti 2013 och då lär väl den även hamna här i Sverige till hösten…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *