42

Warner Bros Pictures och Legendary Pictures kommande storfilm, biografiska sportdramat “42“, är en synnerligen intressant historia.

Brian Helgeland som tidigare skrivit manus till filmer som L.A Confidential, Mystic River och Robin Hood, står här för både manus och regi. Filmen centrerar kring basebollspelaren Jackie Robinson som bröt Major League Baseballs (MLB) rasbarriär när han som den förste färgade spelaren någonsin skrev på och debuterade för Brooklyn Dodgers 1947.

Chadwick Boseman spelar Jackie Robinson och Harrison Ford är den legendariske och innovativa Dodgerschefen och tillika MLB:s verkställande direktör, Branch Rickey, som först signade Robinson till farmarligan(Minor League) och sedan hjälpte honom vidare i karriären.

Jag kan inte låta bli att dra paralleller till en annan sportfilm med rasmotsättningstema, nämligen fantastiska “Remember The Titans“. Dessa verklighetsbaserade filmer går hem stort hos mig och med Brian Helgeland i förarsätet, så är 42 en film som Cinemaholics har stora förväntningar på. 42 har USA premiär i april 2013, svenskt datum är ännu inte fastställt. Här är första trailern…

Distributör: Warner Brothers.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *