And The Oscar Goes To Quvenzhané Wallis…

And The Oscar Goes To Quvenzhané Wallis…. Ja, blir det ett faktum den 24 februari 2013 så bevittnar vi en historisk händelse. Aldrig tidigare har någon så ung nominerats till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll, som 9-åriga Quvenzhané Wallis.

Quvenzhané Wallis har huvudrollen i Fantasy dramat “Beasts Of The Southern Wild” och spelar 6-åriga Hushpuppy som får sin värld i oordning när byn översvämmas och hennes pappa blir allvarligt sjuk. I ett desperat försök att återställa ordningen måste den lilla hjältinnan ta sig an en katastrof av episka proportioner. Ett utförligare inlägg om Beasts of the Southern Wild, med filmens trailer, hittar ni HÄR. I den dryga 10 minuter långa videon nedan pratar Quvenzhané Wallis med THR:s Scott Fedinberg om sin roll i debutfilmen…

Fotnot: Yngst att vinna en Oscar(Bästa kvinnliga biroll) är Tatum O’Neal för “Paper Moon” (1973), 10 år gammal, följt av Anna Paquin(Bästa kvinnliga biroll) för “The Piano” (1993), 11 år gammal. Yngst att nomineras till en Oscar någonsin är Justin Henry som 1979, 8 år gammal nominerades till en Oscar för bästa manliga biroll i dramat “Kramer Mot Kramer


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *