And The Oscar Goes To… Jessica Chastain?

Jessica Chastain är som sagt Oscarnominerad för andra gången i karriären, nu för sin roll i thrillerdramat “Zero dark Thirty“, berättelsen som ska ge oss den sanna historien om jakten på Usama bin Laden. Regisserar gör Kathryn Bigelow som blev den första kvinnan att vinna en Oscar för bästa regi för filmen “The Hurt Locker“.

Jessica Chastain är en favorit hos mig, en skådespelerska som har förmågan att verkligen krypa in i rollen och ge karaktären ett ansikte. Karriären började 2004 med små roller i TV serier som “Cityakuten” och “Veronica Mars“, innan den tog rejäl fart med stor genomslagskraft, med fyrfaldigt Oscarsnominerade dramat “Niceville“. Både Jessica Chastain och Octavia Spencer nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga biroll och för Spencer föll det väl ut då hon kunde gå hem med en Oscar. Men det kunde lika gärna ha blivit Jessica Chastain som fått statyetten, här var det jämnt skägg i kampen. Kanske blir det Jessicas tur den här gången?

Nedan två klipp från Niceville med de bägge Oscarnominerade skådespelerskorna. Chastains karaktär Celia Foote är usel på matlagning och hemsysslor och har lejt in Minny Jackson(Spencer) som hemhjälp. Här är det skådespeleri på hög nivå…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *