Searching For Oscar

Störst chans på en Oscar, för svensk del, kanske regissören Malik Bendjelloul har för uppmärksammade dokumentären “Searching For Sugarman“. Filmen är en berättelse om en musiker som upptäcktes i Detroit på 60-talet, och väntades bli sin generations absolut största. Istället gick han under jorden, det ryktades till och med om självmord, men ett bootlegex av hans album dök upp i Apartheidregimens Sydafrika där han blev ett enormt fenomen. Searching For Sugarman” är vinnare av pris för Bästa dokumentär och Publikpriset i Sundance filmfestival.

Kan det bli en Oscarstatyett också? Vi håller tummarna för Malik Benjelloul, men konkurrensen är som vanligt stenhård, med dessa fina dokumentärer i startfälet: ”5 broken cameras”, ”The gatekeepers”, ”How to survive a plague” och ”The invisible war”. Jag tror att det kommer stå mellan 5 Broken Cameras, filmen om den palestinske bondens ickevåldsmotstånd mot den Israeliska armén, och Searching for Sugarman.
Powered by Preview Networks

Distributör: NonStop Entertainment.
Biopremiär: 24 augusti 2012.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *