Godheten

Dags för dokumentär på Cinemaholics. Filmregissören, författaren och samhällsdebattören Stefan Jarl har genom åren gjort många minnesvärda dokumentärfilmer. Han är nu tillbaka med filmen “Godheten”, om egoismen och girigheten som breder ut sig i dagens samhälle. Biopremiären sker den 15 februari 2013.

Filmens synopsis är som följer: “Godheten tar tempen på ”tidens anda” av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma. Thommy Berggren medverkar i rollen som Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt ett par engelska professorer, Richard Wilkinson och Kate Picket.

Distributör: Folkets Bio.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *