Bates Motel

Nytt år och det tar väl några dagar innan man slutar skriva 2012. Nu är det 2013 och ett nytt filmår som gäller och vi börjar årets första dag med att ta in på Motel.

Och inte vilket Motel som helst heller, utan “Bates Motel” en ny TV serie som får ses som en prequel till Alfred Hitchcocks trefalldigt Oscarsnominerade mästerverk “Psycho“. Har ni dålig koll på Hitchcock i allmänhet och Psycho i synnerhet, så är handlingen den att en ung kvinna(Janet Leigh) stjäl 40.000 dollar av sin chefs klient och söker fristad på ett motel som drivs av Norman Bates(Anthony Perkins) och hans mamma. Ett spöklikt motell där man absolut inte har lust att tillbringa en stillsam kväll. I den numera klassiska dusch-scenen blir Janet Leighs karaktär, Marion Crane, bestialiskt knivmördad av en galen Norman Bates… Hur kunde Norman Bates bli den han blev, galen och full av ondska. Det får vi nu alltså veta i dennna kommande TV serie, “Bates Motel”, där unge brittiske stjärnan Freddie Highmore spelar Norman Bates och Vera Farmiga hans mamma. Serien startar med att Bates och hans mamma försöker starta om på nytt efter en mystisk och tragisk händelse genom att öppna ett Motel, Bates Motel.

Bates Motels producenter ligger även bakom TV serien “Lost“, vilket får en att undra om även detta blir en långkörare. Bates Motel har premiär i Mars 2013, i USA. När serien börjar sändas i Sverige och på vilken kanal, har jag för stunden inga uppgifter på. Nedan bjuds det på en bakom kulisserna video…välkommen in på Bates Motel…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *