Robert De Niro Jagar Oscar

Robert De Niro, som fyller 70 år i augusti 2013, anses av många vara vår tids förnämsta skådespelare. Cinemaholics håller med, De Niro är en i gänget av många fantastiska skådespelare och jag skulle kunna sitta här en hel dag och rabbla upp allt bra han gjort. Jag får nöja mig med hans 6 Oscarsnomineringar varav två vinster. De två Oscarsstatyetterna kammade han hem 1975 för “Gudfadern 2” och 1981 för “Tjuren Från Bronx“. Nominerad var han för “Taxi Driver“(1976), “Deer Hunter“(1978) och “Uppvaknanden“(1990) Den senaste Oscarsnomineringen kom för 20 år sedan 1992 och ruggiga thrillern “Cape Fear“, där De niro spelar ex-fången och våldtäktsmannen Max Cady som terroriserar advokaten Sam Bowden(Nick Nolte) och hans familj.

Nu räknas Robert De Niro in som högaktuell för en ny Oscarsnominering, det för sin roll som den rörande och rolige fadern till Bradley Coopers karaktär i dramakomedin “Silver Linings Playbook“. En roll han gör med bravur och det var länge sedan vi fick se Robert De Niro agera med så stora nyanser och känsloyttringar. Silver Linings Playbook kan anses vara lite av en comeback för Robert De Niro, som de senaste åren vigt karriären åt många familjekomedier så som bland annat “Analyze This” och “Analyze That“, samt komeditriologin “Släkten Är Värst“.

Jag tycker det är intressant att få veta hur allting började. Det är inte många som glidit in på en räkmacka i filmbranchen utan det ligger mycket hårt arbete bakom. Ett arbete och intresse som ofta startade tidigt. I klippet nedan berättar Robert De Niro om hur allt startade med teaterlektioner på lördagar, när han var tio år, i början av femtiotalet…

Fotnot: Stillbilden är från Silver Linings Playbook(Distributör Noble Entertainment) Bradley Cooper, Jacki Weaver och Robert De Niro.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *