Lite Av Varje Lördag…

Två dagar innan jul blir det en lite av varje lördag med en hel del TV tittande. Först kan vi dock konstatera att “Hypnotisören” är borta från vidare Oscarsdiskussioner. Man har nu bantat ned bidragen för bästa utländska film till nio länder och filmer och Sverige och Lasse Hallström sidsteppades. De som är kvar är Österrike(“Amour)”, Kanada(“War Witch”), Chile(“No”), Danmark(“A Royal Affair”), Frankrike(“The Intouchables”), Island(“The Deep”), Norge(“Kon-Tiki”), Rumänien(“Beyond the Hills”) och Schweiz(“Sister”), innan det bantas ytterligare till fem filmer. Själv håller jag på Danmarks bidrag “A Royal Affair” som är en mycket bra film med Alicia Vikander , Mads Mikkelsen och Mikkel Boe Følsgaard som Christian VII, i högform.

Men som sagt det blir mycket TV i kväll. Jag börjar 19.00 på kanal 1 med dokumentären “När Hollywood Kom Till Byn”…”Det var en fläkt av Hollywood som svepte in över Segersta och Kilafors i Hälsingland, när det gigantiska filmteamet rullade in för att under några månader spela in scener för den amerikanska storfilmen “The Girl with the Dragon Tattoo“. Näst intill hela bygden engagerades på ett eller annat vis och stora delar av samhällena spärrades av, under stort hysch-hysch och hemlighetsmakeri. En skildring av några av dem som stod vid sidan av och försökte få en glimt av det stora spektaklet.

21.30 fortsätter jag med kanal 1 och det avslutande avsnittet av “Downton Abbey” där vi i kväll ges följande handling:…” Det blir upprymd stämning i såväl huset som i byn när den årliga cricketmatchen står för dörren, och i synnerhet Roberts tävlingsinstinkter kommer i dagen. Violets släkting, 18-åriga Rose, anländer till Downton. Under en resa till London visar hon upp dittills okända sidor. Under tiden hänger Thomas framtid på en skör tråd, men Bates kan visa sig bli en oväntad allierad. Vilka hemligheter döljer Mary och Matthew från varandra?
Ni som följer serien och nu får abstinensbesvär, glöm inte bort den långfilmslånga julspecialen, lördag den 29 december…

Direkt efter Downton Abbey zappar jag snabbt över till Kanal 2 för filmklubben och “Bad Santa“, som även är julfilm nummer 12 i julspecialen här på Cinemaholics. Filmen börjar 22.20 och jag missar de första tio minuterna. Struntar man däremot i Downton Abbey räcker det om man lägger 22.20 på minnet och man får den värsta tomten någonsin på halsen.
Rättelse: Bad Santa började tydligen 21.20. Sorry för den missen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *