Hobbit: En Oväntad Resa – Bakom Kulisserna

Ja, det var väl ingen som förväntat sig något annat än att “The Hobbit: An Unexpected Journey” skulle locka massorna till biograferna. Öppningshelgen satte filmen box office rekord med 84,8 miljoner dollar inspelade globalt på tre dagar, vilket är den bästa öppningen för en film i december månad någonsin. Enligt SF som distribuerar Hobbit: En Oväntad Resa i Sverige, lockade filmen storpublik till biograferna under premiärdagen den 12 december. Filmen sågs av 77 721 personer på 217 biografer över hela landet och de inspelade biljettintäkterna uppgick till 10 507 778 kr, vilket gör Hobbit: En Oväntad Resa till både den mest sedda och den mest inkomstbringande filmen under en premiärdag hittills under 2012.

Filmen följer huvudpersonen Bilbo Bagger på hans resa med trollkarlen Gandalf och de tretton dvärgarna, som leds av den legendariske krigaren Thorin Ekensköld. Målet för deras äventyrliga färd är att återta dvärgarnas rike Erebor från den skräckinjagande draken Smaug.

I det här hela 13 minuter långa bakom kulisserna klippet berättar Regissören Peter Jackson och bland andra skådespelarna Martin Freeman och Ian McKellen om filmen och inspelningarna…

Distributör: SF Film.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *