Julfilmer Gånger 15. NR 12. Bad Santa

Tomten i “Bad Santa” vill ingen ha hem på julaftonen. Willie är ingen klassisk tomte som säger HoHo eller Marry Christmas, utan här är det What The Fuck som gäller…men någonstans, långt där inne finns ett hjärta även hos denna tomte och det gör Bad Santa till lite av en annorlunda julklassiker. En stor del av behållningen, förutom att Billy Bob Thornton är lysande i rollen som depraverad tomte. är samspelet mellan honom och Brett Kelly som spelar den enerverande, frågvise och snorige The Kid. Så har ni inte sett den här så håll i hatten för nu…

…kommer julen aldrig mera bli sig lik efter denna fullständigt sanslösa julsaga från regissören till kultförklarade “Ghost World“, Terry Zwigoff. Billy Bob Thornton är som sagt Willie T. Stokes, en varuhustomte som är mer elak, korrumperad och svinaktig än någon tomte du sett. Det kan möjligtvis ha något att göra med att han i själva verket är en tjuv som varje år firar julafton i dubbel bemärkelse genom att slå till mot olika köpcentras penningstinna kassaskåp. Thornton Golden Globe-nominerades för sin huvudroll…och som det inte vore nog, 2013 kommer Billy Bob Thornton tillbaka i Bad Santa 2.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *