Uppsving För Historiska Serier

Den världsomspännande succeen med dramaserien “Downton Abbey” verkar leda till ett rejält uppsving för produktioner av historiska TV serier. Inte minst i USA är intresset för människornas öden och äventyr på det Edwardianska lantgodset Downton Abbey stort och serien börjar närma sig kultstatus. Snart sjösätts produktionen av säsong 4 och Julian Fellowes har tidigare utlovat en Downton Abbey Prequel som utspelar sig före ”Downton Abbey”, där vi ska få veta hur det gick till när lord och lady Crawley, earl och countess of Grantham, först träffades.

Uppsvinget för historiska serier har gjort att det amerikanska bolaget NBC har lejt in Julian Fellowes att skriva och producera den Downton Abbey liknande dramaserien “The Gilded Age.” Serien kommer att handla om miljonärer i 1880-talets New York och blir Fellowes första originalserie i USA.

Alla ni som följer Downton Abbey fick väl en mindre chock då Jessica Brown Findlay skrevs ut ur serien, troligtvis beroende på att hon tack vare framgångarna med Downton Abbey, är fullt upptagen med en karriär i Hollywood. Närmast kommer hon i två stora produktioner, “Lullaby” där hon spelar mot bland andra Amy Adams, Anne Archer och Richard Jenkins, och i fantasyfilmen “Winters Tale” där hon teamar upp med Colin Farrell, Russell Crowe och Will Smith.

Ledsamt och sorligt gick det till väga när hennes karaktär Lady Sybil Crawley fick dö i barnsäng. Synd tycker Cinemaholics, då hennes vidare öden, där hon äktat en man från det lägre ståndet, chauffören och den irländske frihetskämpen Tom Branson, hade varit intressant att följa. Samtidigt finns det en liten cliffhanger i det faktum att Branson nu blir ensamstående förälder till parets barn.

Människornas öden och äventyr, downstairs och uppstairs fortsätter i kväll på kanal 1 21. 30 med avsnitt 6, där ges följande intrig:

Känslor sätts i svallning när Isobels goda gärningar blir kända. Bransons beslut ifrågasätts, men Mary står upp för honom. Roberts och Coras äktenskap knakar i fogarna, men kan Violet hjälpa till att föra de två samman igen? När Bates sista chans till frihet hotas, tvingas han vidta extrema åtgärder.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *