Star Trek Into Darkness

Den eviga följetongen Star Trek fortsätter. Fenomenet startade i USA 1966 genom skapandet av originalserien som gick i tre säsonger åren 1966 – 1969. I Sverige hade den premiär först 1977 och visades då under åtta veckor. Handlingen utspelar sig ombord på rymdskeppet Enterprise, vars uppdrag är att utforska främmande nya världar och resa dit ingen människa rest förut.

Hela Star Trek paketet inkluderar sex tv-serier, elva spelfilmer samt hundratals romaner, datorspel och andra verk som tillsammans bildar ett fiktivt Star Trek-universum.
Efter att den första serien slutade sändas år 1969 fick Star Trek kultstatus. I dag är varumärket en miljardindustri med mässor för anhängarna och en omfattande produktion av bland annat böcker, DVD-filmer, leksaker och kläder. Star Trek är ett kulturfenomen och anses ofta vara den mest betydelsefulla och populära science fiction-serien genom tiderna.

2009 kom J.J. Abrams återupplivning av alla SciFi fans kultfilm “Star Trek” där handlingens fokus ligger på de tidigaste äventyren med James T. Kirk och Spock och resten av huvudpersonerna från tv-serien Star Trek: The Original Series. Uppföljaren från Abrams kommer på bio den 17 maj 2013 och har titeln “Star Trek Into Darkness“. I Rollerna hittar vi bland andra Chris Pine som James T. Kirk, Zachary Quinto som Spock, Zoe Saldana som Nyota Uhura och Simon Pegg som Scotty.

Handlingen I Star Trek Into Darkness är den att Enterprises besättning får order om att bege sig hemåt och då råkar man på en ostoppbar terrorstyrka inom deras egen organisation. De har detonerat flottan och allting den står för och lämnar världen i kaos. Kapten Kirk leder nu en människojakt till en krigszon för att hitta ett massförstörelsevapen och göra upp med de ansvariga.
Insnärjda i ett episkt schackspel med liv och död som insats blir kärleken utmanad, vänskap blir splittrad och uppoffringar måste göras…
Powered by Preview Networks

Distributör: Universal Pictures.
Biopremiär: 17 maj 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *